Skip to main content

Масажите се една од најстарите начини за подобрување на здравствената состојба. Ја применувале старите Египќани, Грци, Кинези како и древните индијански култури. Со масажата брзо добиваме чувство на длабока релаксација и мир. Тоа се случува поради тоа што доаѓа до ослободување на ендорфин, мозочна хемикалија која дава чувство на благосостојба поради што е наречен хормон на среќата.

Со масажите ги добиваме следните бенефити:
✔ ја намалува мускулната тензија;
✔ ја подобрува циркулацијата;
✔ го стимулира лимфниот систем;
✔ го намалува стресот;
✔ релаксација;
✔ ја зголемува мобилноста и флексибилноста;
✔ го подобрува тонусот на кожата;
✔ зголемена ментална будност;
✔ намалува анксиозност и депресија.

АНТИЦЕЛУЛИТНА МАСАЖА

Антицелулитната масажа е најдобар третман во борбата со целуитот. Со масажата се стимулира еластичноста на кожата и поткожното ткиво и ја активира циркулацијата на крвта.

✔ Антицелулитна масажа 45 минути – 500 денари
👉 Антицелулитен пакет 10/15 третмани – ̶ 5̶0̶0̶0̶/̶7̶5̶0̶0̶ 4000/5500 денари

Закажете термин на 📲 071 375 700

РЕЛАКС МАСАЖА

Еден час релакс масажа го намалува стресот, го смирува срцебиењето, го намалува нивото на инсулин и кортизол, ја подобрува циркулацијата со што се подобрува целокупното функционирање на телото.

✔ Релакс масажа 60/45 минути – ̶8̶0̶0̶/̶6̶0̶0̶ 700/500 денари
✔ Медицинска масажа 30 минути – 500 денари
👉 Пакет 5 медицински масажи – ̶ 2̶5̶0̶0̶ 2000 денари
✔ Масажа на грб (делови од тело) 30 минути – 400 денари
👉 Пакет 5 масажи на грб – ̶ 2̶0̶0̶0̶ 1800 денари

Закажете термин на 📲 071 375 700

За комбинираните услуги во Гаспар центар прочитајте тука.

Leave a Reply